تلفن های نوبت دهی مطب
٠٧١٣٢٣١٢٠٥٨

تلفن های نوبت دهی مطب
٠٩١٧٤٨٤٤١٨٥

شيراز، خيابان شهيد فقيهي (صورتگر)، تقاطع معدل
مركز تصوير برداري تابش، طبقه ٣، واحد ١٢

علائم و درمان تومور نخاعی
علائم و درمان تومور نخاعی

علائم تومور نخاعی از علائم و نشانه‌ های تومور نخاعی باید به سردردهای شدید اشاره کرد. این تومورها فشار مضاعفی به اعصاب وارد کرده و این سردردهای پیوسته و شدید برای افراد به وجود خواهد آمد. در مواردی مشاهده میشود که افراد مبتلا به تومورهای نخاعی مشکلاتی همچون صرع و تشنج را تجربه می‌ کنند. […]

علائم تومور نخاعی

از علائم و نشانه‌ های تومور نخاعی باید به سردردهای شدید اشاره کرد.

این تومورها فشار مضاعفی به اعصاب وارد کرده و این سردردهای پیوسته و شدید برای افراد به وجود خواهد آمد.

در مواردی مشاهده میشود که افراد مبتلا به تومورهای نخاعی مشکلاتی همچون صرع و تشنج را تجربه می‌ کنند.

البته ممکن است به طور مداوم احساس استفراغ داشته و خواب آلودگی شدیدی در طی روز دارند.

افراد مبتلا به تومور نخاعی مشکلات زیادی را در حافظه تجربه می‌ کنند و تغییرات ذهنی و رفتاری را به صورت مشهود مشاهده خواهند کرد.

با توجه به محل قرارگیری تومورهای نخاعی ممکن است افراد فلج شدن و یا ضعف در بعضی از اندام‌ های بدن را تجربه کنند.

ممکن است این فلج شدن از نوع پیشرونده باشد و کارایی یک سمت بدن فرد به طور کامل از بین برود.

اغلب بیمارانی که با تومورهای نخاعی مواجه هستند مشکلات زیادی را در بینایی و گفتار تجربه کرده و به طور کلی می‌ توان گفت که حال عمومی نامساعدی خواهند داشت.

تشخیص تومور نخاعی

علائم و درمان تومور نخاعی
علائم و درمان تومور نخاعی

تمامی بیماران مبتلا به تومورهای نخاعی زمانی که به پزشک مراجعه می‌ کنند با توجه به حالت و نشانه‌ هایی که به پزشک می‌ گویند متخصصان تا حد زیادی متوجه خواهند شد که آیا فرد بیمار با تومورهای بدخیم و خوش خیم مواجه است یا خیر.

البته متخصصان از روش‌ های تخصصی برای تشخیص تومور نخاعی استفاده می‌ کنند که از پرکاربردترین آنها می‌ توان به ام آر آی اشاره کرد.

اما اگر تومورها در محدوده نامشخص و حساس قرار بگیرند متخصصان علاوه بر روش‌ های تشخیصی و تصویربرداری با انجام بیوپسی یا جراحی هم می‌ توانند نوع و شدت آسیب را مشخص کنند.

تشخیص تومور نخاعی با ام ‌آر ‌آی ستون فقرات

روش‌ های مختلفی برای تشخیص تومور نخاعی وجود دارد اما پرکاربردترین آنها ام آر آی است که مورد تایید عموم پزشکان می‌ باشد.

اما زمانی که متخصصان به واسطه ام آر آی سعی در بررسی این عارضه و بیماری دارند می‌ توانند محل قرارگیری تومور را مشخص کرده و خیلی دقیق از شدت و وخامت بیماری مطلع خواهند شد.

این نوع تصویربرداری هیچگونه خطری برای سلامت بیماران نداشته و تاثیر منفی بر تومورها اعمال نمی‌ کند.

برای این نوع تصویربرداری از پرتوهای مغناطیسی استفاده میشود و ضمن تصویربرداری تمامی بخش‌ های مورد نظر به راحتی قابل مشاهده بوده و حتی کوچکترین آسیب‌ ها در بخش‌ های پنهان نیز رویت میشوند.

تشخیص تومور نخاعی با تومور‌گرافی کامپیوتری (CT)

یکی دیگر از روش‌ های نوین و البته دقیق برای بررسی تومورهای نخاعی تومورگرافی کامپیوتری می‌ باشد.

برای استفاده از این روش تشخیصی به پرتو ایکس نیاز است و با تاباندن آن به محدوده مورد نظر امکان تصویربرداری به صورت دقیق فراهم می‌ باشد.

تومورگرافی کامپیوتری یا سی تی اسکن برای تصویربرداری از بخش‌ های مختلف بدن کاربرد دارد.

اگر قرار باشد متخصصان توموری را در ناحیه سر بررسی کنند از این روش کاربردی استفاده کرده تا با کمترین خطرات و در مدت زمان کوتاه بتوانند تصویربرداری دقیقی را انجام دهند.

تشخیص تومور نخاعی با بیوپسی

اگر متخصصان به وجود تومور در ناحیه سر مشکوک شوند سعی دارند تا با تصویربرداری و یا بیوپسی وضعیت بیماران را ارزیابی کرده و متوجه خواهند شد که تومور از چه نوعی بوده و چه روش درمانی برای آن کاربرد دارد.

نمونه برداری از ناحیه سر یک روش تشخیصی پرتهاجم است.

تنها در موارد نادر و با تشخیص پزشک انجام میشود اگر بیوپسی انجام شود متخصصان تشخیصی کاملاً دقیق و بدون خطا خواهند داشت و درمان مطابق با نوع عارضه انجام می پذیرد.

بیوپسی تومور های نخاعی یک روش مرسوم برای ارزیابی میزان و شدت آسیب است که مورد تایید عموم پزشکان و جراحان بوده و روشی موثر جهت آغاز درمان های تخصصی می‌‌ باشد.

ضایعه نخاعی چیست؟

ضایعه نخاعی یک آسیب بسیار جدی و خطرناک است.

مستقیماً بر سلول‌ های عصبی و اعصاب نخاع اثرگذار بوده و انتقال پیام‌ های عصبی از مغز به سایر بخش‌ های بدن با اختلال مواجه میشود.

اگر آسیبی در سلامت و عملکرد نخاع پیش آید از نظر پزشکان ضایعه نخاعی رخ داده و حتی ممکن است این آسیب نشات گرفته از بافت‌ ها و استخوان‌ های مجاور باشد.

همچنین رشد هرگونه توده‌ های سرطانی در نخاع می‌ تواند با چنین اختلالی همراه باشد و سلامت فرد به ویژه عملکرد سیستم حرکتی را با اختلالات وسیعی مواجه می‌ کند.

مطالعه بیشتر:  آرتروز ستون فقرات چیست؟

هرگونه ضایعه نخاعی باید خیلی سریع بررسی و درمان شود در غیر این صورت ممکن است با از بین رفتن بافت نخاع شرایط برای ترمیم آن فراهم نشود و آسیب‌ های پیش آمده ماندگار خواهند بود.

توده نخاعی چیست؟

رشد غیر طبیعی سلول‌ ها را سرطان می‌ نامند.

اما اگر این توده‌ ها بر روی استخوان‌ ها، رباط ها و حتی نخاع رشد کنند اصطلاحا به آن تومورهای نخاعی گفته میشود که باعث از کار افتادگی این محدوده حساس از بدن شده و اگر نخاع آسیب ببیند سیستم حرکتی تعادل و هماهنگی خود را از دست داده و مشکلات فراوانی را در پی دارد.

رشد توده‌ های سرطانی در نخاع ابتدا با علائم خاص همچون اختلال در عملکرد بدن مواجه میشود به گونه‌ ای که تعادل شخص بر هم خورده و هماهنگی بین دست‌ ها و پاها و دیگر اندام‌ ها از بین خواهد رفت.

غده نخاعی چیست؟

یکی از خطرناک‌ ترین انواع بیماری‌ ها رشد توده‌ های سرطانی در ناحیه نخاع است.

غده نخاعی می‌ تواند باعث از کار افتادگی سیستم حرکتی بدن شده و مشکلات زیادی را در پی دارد.

اگر توده‌ های سرطانی در بخش‌ های مختلف ستون فقرات، رباط ها، تاندوم‌ ها و استخوان‌ ها رشد کنند اصطلاحا به آن غده نخاعی گفته میشود.

در هر بخش می تواند سلامت بدن را تحت تاثیر قرار داده و آثار مخربی از خود به جای می‌ گذارد.

علت ابتلا به تومور نخاعی چیست؟

علت ابتلا به تومور نخاعی چیست؟
علت ابتلا به تومور نخاعی چیست؟

مهمترین علت ایجاد تومورهای نخاعی جهشی است که در ساختار سلول‌ ها اتفاق می‌ افتد.

زمانی که این تغییرات مخرب ایجاد میشود رشد و تقسیم غیر طبیعی سلول‌ ها باعث ایجاد توده در بخش‌ های مختلف بدن شده و با فشاری که به بخش‌ های مجاور وارد می‌ کند باعث بروز آسیب‌ ها و اختلالات جسمانی می گردد.

تغییرات ایجاد شده در سلول‌ ها معمولاً به دنبال جهش در DNA آنها اتفاق می‌ افتد و زمانی که دستورالعمل‌ های غیر متععارف به سلول داده میشود تقسیمات غیر طبیعی آغاز شده و این عارضه‌ تا زمانی ادامه پیدا می‌ کند که به شکل توده در بخش‌ های مختلف بدن نمایان شود.

انواع تومور در نخاع

انواع تومورهای مغزی با توجه به موقعیت قرارگیری با نام‌ های مختلفی شناسایی میشوند.

اگر تومور مغزی در نخاع یا مغز پدیدار شود اصطلاحا به آن تومورهای گلیوم گفته میشود.

همچنین تومورهای منژیوم در سطح غشایی قرار می‌ گیرند که مغز و نخاع را پوشش داده و اغلب این غده‌ ها غیر سرطانی هستند.

نوع دیگری از انواع تومورهای نخاعی را با نام علمی نوروم آکوسیت می‌ شناسند این توده‌ ها معمولاً بر روی اعصاب کنترل کننده شنوایی و تعادل رشد کرده و باعث ایجاد اختلال در سیستم حرکتی میشوند.

همچنین تومور آدنوم هیپوفیز هم از نوع تومورهای خطرناک بوده که اغلب بر روی غده هیپوفیز رشد کرده و با ترشح هورمون هیپوفیز به سراسر بدن منتقل میشود.

اما تومورهایی که با نام مدولوبلاستوما و کرانیوفارنژیوم شناخته میشوند نیز از جمله تومورهای مغزی و نخاعی شناخته شده و می‌ توانند بخش‌ های حساس بدن را درگیر کنند.

تومور نخاعی اپاندیمال چیست؟

یکی از شایع‌ ترین انواع تومورهای نخاعی تومورهای اپاندیمال می‌ باشد که معمولاً در افراد بزرگسال دیده شده و بخش خاصی از نخاع را تحت تاثیر قرار می‌ دهد.

تومور نخاعی اپاندیمال نسبت به دیگر انواع تومورهای مغزی رشد سریع‌ تری دارد.

به محض بروز این عارضه افراد سردرد، حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه را در حد شدید تجربه می‌ نمایند.

به واسطه بروز تومورهای اپاندیمال عدم تعادل در راه رفتن و حتی مشکلات روده و مثانه و گاهاً تشنج و ضعف‌ های دائمی دور از انتظار نیست.

تومور نخاعی نورونی چیست؟

یکی دیگر از انواع تومورهای نخاعی را نورونی می‌ نامند.

این سلول‌ ها ممکن است در کانال نخاعی و یا در استخوان‌ های مجاور آن شروع به رشد کرده و بخش‌ های مختلف نخاع را تحت تاثیر قرار می‌ دهد.

مهم است بدانید که روند رشد این توده‌ ها از دیگر انواع آن کمی کندتر است و اگر به موقع به حضور آنها پی ببرید قابلیت درمان قطعی داشته و پزشک می‌ تواند سلامت افراد را حفظ کند و ناحیه نخاع و ستون فقرات را از این توده‌ های خطرناک پاکسازی خواهند کرد.

پس از بررسی‌ های دقیق‌ تر متخصصان متوجه میشوند که عموماً تومورهای نورونی در دیواره و مجاورت نخاع رشد می‌ کنند.

امکان پاکسازی آنها به راحتی فراهم است.

تومور نخاعی گلیال چیست؟

یکی از بدخیم‌ ترین انواع تومورهای مغزی گلیان نامیده میشود.

این توده‌ ها اغلب در مغز رشد می‌ کنند و حتی ممکن است در بخش‌ های مختلف نخاع شروع به تکثیر کرده و سلامت فرد را به خطر می‌ اندازند.

این توده‌ های سرطانی از نوع بدخیم شناسایی میشوند و مستقیماً سلول‌ های گلیانی را هدف قرار می‌ دهند.

این سلول‌ ها نقش حمایتی برای نورون‌ های عصبی داشته و اگر با آسیب مواجه شوند عملکرد بدن به ویژه سیستم حرکتی دچار اختلال میشود.

تومورهای نخاعی گلیان از رایج‌ ترین و شایع‌ ترین تومورهای دستگاه اعصاب مرکزی شناخته میشوند و آثار مخربی از خود به جای می‌ گذارند و روند درمان آنها کمی سخت و فشرده سپری میشود.

مطالعه بیشتر:  سندروم تونل کارپال(گرفتگی مچ دست)

تومور نخاعی اولیه

تمامی کسانی که به بیماری سرطان مبتلا هستند ممکن است با نام‌ تومورهای اولیه یا تومورهای ثانویه آشنایی داشته باشند.

تومورهای نخاعی اولیه زمانی اتفاق می‌ افتد که این توده‌ ها مستقیماً در نخاع و یا مجاور آن شروع به رشد می‌ کنند و از این محدوده به بخش‌ های دیگر انتقال می‌ یابد.

تومورهای نخاعی اولیه به این معنا است که استارت اولیه رشد غیر طبیعی سلول‌ ها از نخاع آغاز میشود و پس از آن بخش‌ های مجاور نیز درگیر خواهند شد.

تومور نخاعی ثانویه

اگر متخصصان تشخیص دهند که شخصی با تومور نخاعی ثانویه مواجه است به این معناست که این تومورها در بخش‌ های دیگر بدن رشد کرده و تکثیر شده‌ اند و نهایتاً با جریان خون به بخش‌ های نخاعی انتقال پیدا کرده‌ اند.

تومور نخاعی ثانویه به این معناست که این توده‌ ها از دیگر بخش‌ ها دچار متاستاز شده و بخش‌ های حساس بدن مانند نخاع را درگیر می‌ کنند.

حتی ممکن است پس از انتقال تومورهای ثانویه به نخاع بخش‌ های حساس‌ تر مانند مغز نیز با این بیماری مواجه شوند و قطعاً در چنین شرایطی سلامت فرد به خطر خواهد افتاد.

تومور نخاعی بدخیم

پس از ابتلا به تومورهای نخاعی متخصصان طی انجام روش‌ های تشخیصی بررسی خواهند کرد که آیا تومورها بدخیم هستند یا خوش خیم، روند درمان تومورهای بدخیم کمی متفاوت و البته فشرده سپری میشود.

اگر نیاز به جراحی باشد متخصصان توده را خارج کرده و پس از آن درمان‌ های دیگر مانند پرتو درمانی و شیمی درمانی هم انجام می‌ پذیرد.

زیرا ممکن است توده‌ های بدخیم حتی بعد از پاکسازی مجدداً عود کرده و با رشد بیشتر آنها مواجه خواهید شد.

تومورهای نخاعی بدخیم علاوه بر محل رشد می‌ توانند دیگر بخش‌ های بدن را مورد تهاجم قرار داده و اگر این عارضه در نخاع اتفاق بیفتد احتمال درگیر شدن ستون فقرات، دیسک‌ ها و دیگر بخش‌ ها نیز وجود دارد.

تومور نخاعی خوش خیم

اگر متخصصان تشخیص دهند که رشد غیر طبیعی سلول‌ ها به کندی انجام میشود نوع توده را خوش خیم اعلام کرده و معتقدند که این توده‌ ها به بخش‌ های مجاور آسیبی وارد نمی‌ کنند و رشد غیر طبیعی آنها طی سالیان طولانی انجام میشود.

حتی امکان پاکسازی سلول‌ های سرطانی خوش خیم به راحتی فراهم بوده و پس از برداشت این سلول‌ ها روند رشد آنها را مجدداً تجربه نخواهید کرد.

اغلب سلول‌ های سرطانی خوش خیم آسیبی به بدن وارد نمی‌ کنند و بیماران می‌ توانند به طور قطعی درمان شوند.

پیشگیری از ابتلا به تومور نخاعی

پیشگیری از ابتلا به تومور نخاعی
پیشگیری از ابتلا به تومور نخاعی

یکی از مهمترین دلایل بروز سرطان در بخش‌ های مختلط بدن به ویژه نخاع مصرف خوراکی‌ های ناسالم و غذاهای فرآوری شده است.

اگر تمامی افراد بتوانند وزن خود را در محدوده ایده‌ آل نگه داشته و از خوراکی‌ های ارگانیک استفاده کنند احتمال ابتلا به تومورهای نخاعی تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده و همواره جسمی سلامت و عاری از هرگونه بیماری خواهند داشت.

همچنین می‌ توانید با کمتر کردن مصرف گوشت قرمز و حذف نوشیدنی‌ های شیرین و حاوی مواد نگهدارنده از بروز این خطرات پیشگیری نمایید.

اگر به طور مرتب فعالیت‌ ورزشی داشته باشید و به سلامت و عملکرد درست سیستم ایمنی بدن توجه کنید.

در برابر آسیب‌ های خطرناک مانند سرطان نخاع مقاوم شده و اگر سلول‌ ها رشد غیر طبیعی داشته باشند به واسطه سیستم ایمنی سرکوب شده و حتی متوجه این عارضه نخواهید شد.

درمان تومور نخاعی

پس از آنکه متخصصان ابتلا به تومورهای نخاعی را برای بیماران تشخیص می‌ دهند به دنبال راه‌ های موثر برای کنترل و درمان این بیماری هستند.

به طور کلی روند درمان توده‌ های خوشخیم از تومورهای بدخیم آسان‌ تر است.

متخصصان با توجه به وضعیت بیماران و وسعت عارضه روش‌ های درمانی مناسب را در پیش می‌ گیرند.

روش‌ های موثر برای درمان تومورهای نخاعی متفاوت است اغلب متخصصان با انجام جراحی تومور را از محدوده مورد نظر خارج کرده تا مبادا فشار مضاعف به نخاع و یا سیستم عصبی وارد شود.

پس از آن با توجه به وضعیت بیمار پرتو درمانی، شیمی درمانی و دارو درمانی انجام شده و این روند تا زمانی ادامه پیدا می‌ کند که پزشک به نتایج خوبی دست پیدا کند.

درمان تومور نخاعی بدون جراحی

گاهی اوقات متخصصان برای بیماران مبتلا به تومورهای نخاعی روش‌ های درمانی موثر را در پیش گرفته و اگر شرایط خوب پیش رود نیازی به جراحی نخواهد بود.

گاهاً تومورها آنقدر کوچک و جزئی هستند که به واسطه دارو درمانی و یا شیمی درمانی برطرف میشوند و با پاکسازی بدن می‌ توانند از خطرات بیشتر جلوگیری نمایند.

در چنین شرایطی متخصصان درمان‌ های پرتهاجم مانند جراحی را انجام نداده و همواره تلاش می‌ کنند تا با راه‌ های موثر و غیر از جراحی روند درمان را به درستی پیش ببرند.

درمان تومور نخاعی با پرتو‌ درمانی

گاهی اوقات متخصصان بعد از خارج کردن تومورهای نخاعی سعی دارند تا محل آسیب دیده را دقیق‌ تر پاکسازی کنند.

در چنین موقعیتی پرتو درمانی انجام میشود و با تاباندن اشعه می‌ توانند هرگونه سلول‌ های اضافه را از بین ببرند.

مطالعه بیشتر:  شکستگی مهره‌های کمر

این روش‌ های درمانی گاهاً عوارضی کوچک و بزرگ را در پی دارند اما مهم است که سلامت و عملکرد نخاع حفظ شده و عوارضی که در پی پرتو درمانی اتفاق می‌ افتد به مرور زمان بهبود خواهد یافت.

به طور کلی پرتو درمانی یک روش موثر برای پاکسازی بدن از سلول‌ های سرطانی است.

درمان تومور نخاعی با شیمی درمانی

یکی از شیوه‌ های درمانی رایج برای بهبود سرطان، شیمی درمانی است.

در این روش تخصصی پزشکان داروهای ترکیبی را به بدن تزریق کرده و با هدف از بین بردن توده‌ های سرطانی سعی دارند که به نتیجه مثبت دست پیدا کنند.

عوارضی که در پی شیمی درمانی اتفاق می‌ افتد برای بیماران کمی نگران کننده و ناخوشایند است اما به محض توقف در این شیوه درمانی وضعیت بدن به حالت طبیعی باز می‌ گردد.

اما مهم است بدانید که شیمی درمانی یک روش موثر برای پیشگیری از گسترش سرطان بوده و به رفع و درمان این توده‌ های مزاحم کمک شایانی می‌ کند.

عمل جراحی تومور نخاع کمر

عمل جراحی تومور نخاع کمر
عمل جراحی تومور نخاع کمر

یکی از روش‌ های درمانی برای رفع و پاکسازی تومورهای نخاعی جراحی است.

اگر متخصصان متوجه شوند که توده‌ های نخاعی سرعت رشد بالایی داشته و ممکن است به بخش‌ های مجاور همچون سیستم اعصاب مرکزی و نخاع آسیب وارد کنند سعی در خارج کردن این توده‌ ها داشته که با جراحی امکان‌ پذیر است.

متخصصان می‌ توانند جراحی تومورهای نخاعی را به صورت باز و یا لاپاراسکوپی انجام دهند و انتخاب روش جراحی بستگی به وضعیت بیمار، نوع تومور و وسعت آن دارد.

در طی انجام جراحی تومور نخاع کمر متخصصان تا جایی که بتوانند این توده‌ ها را برداشت کرده و اگر بخشی از آنها باقی بماند به واسطه دیگر روش‌ های درمانی اقدام به از بین بردن سلول‌ های اضافه خواهند کرد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

بسیاری از متخصصان و پزشکان معتقدند که هرگونه علائم غیر طبیعی در بدن نوعی هشدار است و باید برای بررسی در زمان مناسب به پزشک مراجعه کنید.

حال که با علائم اولیه توده‌ های سرطانی به ویژه آسیب‌ های نخاعی آشنایی دارید به محض مشاهده هر کدام از این علائم باید به پزشک مراجعه کنید.

اگر با تاری دید، دو بینی، سرگیجه و تهوع یا خستگی و ضعف‌ های پیوسته مواجه هستید نباید به هیچ عنوان ساده از کنار آن عبور کنید و مهم است که با ظهور اولین علائم به پزشک مراجعه کرده تا اختلالات پیش آمده در سلامت بدن و سیستم حرکتی بررسی شود.

طول عمر بیماران تومور نخاعی چقدر است؟

با توجه به نوع تومورها و وضعیت آنها طول عمر بیماران را می‌ توان تخمین زد.

متخصصان معتقدند که حتی اگر فرد با تومورهای بدخیم مواجه باشد و روند درمان به موقع انجام شود حدوداً فرد می‌ تواند ۵ سال به زندگی خود ادامه دهد.

اما افراد مبتلا به تومورهای خوش خیم طول عمر بیشتری دارند و اگر روش‌ های درمانی به درستی و در موقعیت مناسب انجام شود آنها می‌ توانند عمر طبیعی داشته و هرگز بر اثر این توده‌ ها سلامت خود را از دست نخواهند داد.

ایا تومور نخاع کشنده است ؟

متخصصان معتقدند که تومورهای بدخیم آثار مخربی از خود به جای می‌ گذارند.

اما با توجه به موقعیت قرار گرفتن این توده‌ های سلولی می‌ توان آینده بیمار را تا حدودی پیش‌ بینی کرد.

اگر توده‌ های سرطانی که در نخاع قرار می‌ گیرند رشدی غیر طبیعی داشته باشند و از نوع بدخیم شناسایی شوند ممکن است حتی بعد از عمل و پاکسازی، مجدداً این عارضه تشدید شود.

هر چه موقعیت قرارگیری تومورها در مغز و نخاع حساس‌ تر باشد با آسیب‌ های بیشتری همراه بوده و همین مسئله بر کوتاه‌ تر شدن عمر بیماران اثرگذار است.

اغلب بیمارانی که با توده‌ های بدخیم نخاعی مواجه هستند طول عمر چندان زیادی نداشته و حتی ممکن است با انجام روش‌ های درمانی نتوانند به حفظ سلامت خود کمک کنند.

دوره نقاهت بعد از برداشتن تومور نخاعی

برخی از انواع جراحی‌ ها دوره نقاهت طولانی و حساسی دارند، تمامی کسانی که اقدام به برداشت تومورهای نخاعی می‌ کنند باید بعد از عمل مراقبت‌ های گفته شده را با حساسیت بسیار زیاد انجام دهند، این افراد باید در محیط‌ های عاری از هرگونه آلودگی استراحت کرده تا دوره نقاهت سپری شود.

البته بعد از جراحی گاهاً انجام پرتو درمانی و شیمی درمانی هم الزامی است.

مهم است که دوره نقاهت در سلامت کامل سپری شده تا مبادا سلامت بیمار به خطر بیفتد.

متخصصان معتقدند که انجام هرگونه جراحی در ناحیه مغز و نخاع دوره نقاهت طولانی مدتی دارد و به افراد توصیه دارند که بعد از جراحی حدوداً ۳ الی ۴ ماه تحت نظر متخصص باشند.

سرطان نخاعی

سرطان نخاعی
سرطان نخاعی

نخاع بخش حساس و البته آسیب‌ پذیر در بدن انسان است.

هرگونه ضربه می‌ تواند باعث از کار افتادگی آن شود و البته رشد توده‌ های سرطانی با وجود فشار مضاعفی که به این عصب حساس وارد می کنند تا حد زیادی مخرب خواهند بود.

اما سرطان نخاع هم مانند دیگر آسیب‌ ها قابلیت درمان دارد و اگر در بخش‌ های حساس قرار نگیرد با خروج آن می‌ توانند سلامت فرد را حفظ کنند.

سرطان نخاع می‌ تواند تا حد زیادی به سیستم حرکتی افراد آسیب وارد کند و گاهاً آنقدر موقعیت‌ تومورها حساس است که ممکن است شرایط پاکسازی آن به طور کامل فراهم نباشد.

با این حال روند درمان برای تمامی بیمارانی که با تومور نخاعی مواجه هستند کمی حساس‌ تر سپری میشود تا مبادا حتی در روند درمان آسیبی سلامت فرد را تهدید کند.

نکته پایانی

دکتر بابک سیف زاده جراح مغز و اعصاب و دارای بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب از آلمان و عضو آکادمی جراحان مغز و اعصاب و ستون فقرات المان می باشد و آماده خدمت رسانی به شما دوستان عزیز در شهر شیراز می باشد و درمان تومور مغزی در شیراز را انجام میدهند.

6 پاسخ

    1. به‌طور معمول، بیماران به مدت ۵ الی ۱۰ روز پس از جراحی برداشتن تومور نخاع در بیمارستان بستری می‌مانند. مدت زمان بهبودی در افراد متفاوت بوده و از ۳ ماه تا یک سال متغیر است.

  1. برای تایید تشخیص و تعیین محل تومور از چه آزمایش هایی استفاده میشود؟

    1. بافت برداری، سی تی اسکن و ام آر آی انجام می شود.

    1. همه تومورها سرطانی نیستند. تومور توده کوچک یا نسبتا بزرگی است که در بدن ایجاد می شود و رشد پیدا می کند گاه خوشخیم و گاه بدخیم است نوع بدخیم همان سرطان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *