تلفن های نوبت دهی مطب
٠٧١٣٢٣١٢٠٥٨

تلفن های نوبت دهی مطب
٠٩١٧٤٨٤٤١٨٥

شيراز، خيابان شهيد فقيهي (صورتگر)، تقاطع معدل
مركز تصوير برداري تابش، طبقه ٣، واحد ١٢

دلایل ایجاد کمر درد و علائم و پیشگیری

کمردرد یکی از شایع ترین انواع اختلالات ستون فقرات و یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می شوند. کمردرد را می توان در هر نقطه از ستون فقرات (از گردن تا لگن) احساس کرد. این درد ممکن است شدید باشد و در کار و فعالیت فرد […]

کمردرد یکی از شایع ترین انواع اختلالات ستون فقرات و یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن مواجه می شوند.

کمردرد را می توان در هر نقطه از ستون فقرات (از گردن تا لگن) احساس کرد.

این درد ممکن است شدید باشد و در کار و فعالیت فرد اختلال ایجاد کند اما معمولاً پس از چند هفته خود به خود بهبود می یابد.

علائم کمر درد

تمامی دردهای جسمانی علائم و نشانه‌ هایی دارند که هر فرد با توجه به وضعیت جسمانی خود این عوارض را در حد خفیف تا شدید تجربه خواهد کرد.

تمامی کسانی که با کمر درد مواجه هستند محدودیت‌ های بسیار زیادی را در روند حرکت خود تجربه کرده و حتی در هنگام استراحت و دراز کشیدن درد در قسمت های مختلف کمر با آنها همراه است.

گاهاً این دردها آنقدر شدید می شود که فرد را حتی هنگام خواب بیدار کرده و ممکن است این درد به بخش‌ های دیگر بدن مانند پا و یا زانو کشیده شود.

در مواردی که افراد سفتی کمر را همراه با درد تجربه می‌ کنند، احتمال بروز تب یا کاهش وزن برای آنها دور از انتظار نخواهد بود.

افرادی که کمر دردهای شدید را تجربه می‌ کنند، علائمی همچون بی‌ اختیاری ادرار و مدفوع برای آنها رخ می‌ دهد.

در مواردی ممکن است بی‌ حسی یا ضعف در پاها و حتی اندام‌ های تناسلی مانند اطراف باسن و مقعد را تجربه کرده و گاهی گزگز و بی‌ حسی اندام های تحتانی بدن مانند انگشتان پا به همراه اختلال در راه رفتن برای آنها رخ می‌ دهد.

با این حال از مهمترین علائم کمر درد برای افراد اختلال در روند حرکت است.

این افراد هنگام انجام فعالیت‌ های روزانه مشکلات و محدودیت‌ های زیادی را تجربه می‌ کنند.

دلایل کمر درد

دلایل کمر درد
دلایل کمر درد

تمامی کسانی که با درد کمر مواجه هستند به دنبال عادات ناسالم با چنین آسیبی مواجه شده‌ اند.

نشستن در حالات نامناسب و در مدت طولانی باعث ایجاد کمر درد میشود.

البته اگر به طور مداوم و زمان زیادی را در حالت ایستاده هستید باید بدانید که کمر درد برای شما یکی از آسیب‌ های حتمی خواهد بود.

از طرفی بلند کردن اجسام باعث آسیب دیدگی ستون فقرات و مهره‌ ها شده و همین مسئله با درد کمر همراه است.

اما متخصصان مهمترین علت درد کمر را آسیب‌ های ستون فقرات می‌ دانند.

همچنین افرادی که با آرتروز مواجه هستند و یا دیسک‌ های فتق شده دارند درد زیادی را در ناحیه کمر تجربه می کنند.

مهم است بدانید که هرگونه آسیب در سیستم ایمنی بدن و بروز تمامی بیماری‌ های خود ایمنی، انواع تومورها و حتی اضافه وزن و چاقی همگی از جمله مواردی هستند که نهایتاً به درد کمر ختم می شوند.

ناگفته نماند که برخی از بانوان در ماه‌ های آخر بارداری ممکن است کمر درد داشته باشند که البته دائمی نبوده و با اتمام بارداری بهبود می یابد.

از دیگر دلایل مهم درد کمر باید به تومورهایی اشاره کرد که در ناحیه ستون فقرات شروع به رشد کرده و تکثیر می شوند.

البته نباید از بیماری‌ های خود ایمنی غافل شد و زمانی که سیستم ایمنی بافت های سالم بدن را مورد حمله قرار می‌ دهد ممکن است بر اثر ایجاد بیماری‌ هایی همچون آرتریت روماتوئید درد کمر رخ دهد.

درد کمر سمت چپ

شاید تصور کنید درد کمر تنها مربوط به آسیب دیدگی ستون فقرات است.

اما مهم است بدانید که اگر درد را در قسمت چپ کمر تجربه می‌ کنید ممکن است علاوه بر آسیب دیدگی دیسک‌ ها مربوط به بیمار شدن اعضای داخلی باشد.

اغلب دردی که در سمت چپ کمر اتفاق می‌ افتد ممکن است نشات گرفته از فشارهای عضلانی باشد که در پی گرفتگی عضلانی، اسپاسم‌ ها و حتی هنگام نفس کشیدن رخ می‌ دهد.

اما این دردها اغلب مربوط به فتق دیسک یا تنگی کانال نخاعی است و یا پس از بروز سنگ کیسه صفرا و دیگر بیماری‌ های مربوط به صفرا ممکن است درد کمر را در قسمت چپ بدن تجربه نمایید.

زمانی که پانکراس با بیماری مواجه می شود و التهاب لوزالمعده اتفاق می‌ افتد، درد در قسمت چپ کمر تشدید شده و البته با حالات دیگر مانند ضربان قلب تند، کاهش وزن و حتی اسهال و مدفوع چرب همراه است.

توجه داشته باشید افرادی که حملات قلبی را به صورت ناگهانی تجربه می‌ کنند در ابتدای این عارضه متوجه درد کمر در قسمت چپ بدن می شوند.

همچنین مهم است بدانید که درد در قسمت‌ های مختلف کمر نشانه‌ آسیب‌ های داخلی جدی است و بهتر است که سریعاً به آن رسیدگی کنید.

درد کمر سمت راست

برخی از افراد زمانی که کمر درد را تجربه می‌ کنند به پزشک خود اعلام می‌ کنند که معمولاً این درد در قسمت راست بدن رخ می‌ دهد و متخصصان معتقدند که درد کمر در سمت راست نشان دهنده التهابات عضلانی است و در پی انجام حرکت‌ های ناگهانی رخ می‌ دهد.

ممکن است دردی که از آسیب دیدگی آپاندیس نشات می‌ گیرد، نهایتاً به محدوده کمر برسد و درد کمر را در قسمت راست و بخش پایینی آن تجربه خواهید کرد.

برخی از بانوان پس از ابتلا به آندومتریوز علاوه بر درد شکم، درد کمر را نیز تجربه می‌ کنند.

اگر در اعضای داخلی بدن به ویژه آنهایی که در قسمت شکم قرار می‌ گیرند، مشکل و اختلالاتی رخ دهد ممکن است آسیب دیدگی ناحیه کمر تلقی شود و به این واسطه درد زیادی در این محدوده حس می شود.

متخصصان معتقدند که آسیب دیدگی در سمت راست بدن ممکن است مربوط به بیماری‌ های کلیوی و مجاری ادراری هم باشد.

مطالعه بیشتر:  دیسک گردن چگونه درمان می شود؟

علت درد کمر در مردان

عموماً آقایان در پی انجام فعالیت‌ های سنگین ممکن است درد کمر را تجربه کنند، اگر این فشارها به صورت ناگهانی به ناحیه کمر و ستون فقرات وارد شود دردهای شدید اما کوتاه مدت را در پی دارد.

اما اگر آسیب دیدگی مربوط به ستون فقرات، دیسک‌ ها، تاندوم‌ ها و یا رباط ها باشد نیاز است که درمان‌ های تخصصی‌ تر انجام پذیرد.

متخصصان معتقدند که هرگونه آسیب دیدگی در ناحیه کمر به واسطه دارو درمانی و استراحت و انجام فیزیوتراپی قابل درمان است.

اگر آقایان حتی هنگام فعالیت‌ های روزانه و انجام فعالیت‌ های ورزشی بدن را در حالت نامناسبی قرار دهند ممکن است با اعمال فشار بر ناحیه کمر درد را در این محدوده تجربه کنند.

معمولاً آقایان بیش از بانوان ورزش‌ های سنگین را انجام می‌ دهند و مهم است که حتماً قبل از تمرینات تخصصی بدن را گرم کرده و تحت نظر مربیان خود اقدام به انجام ورزش کنند.

هنگام جابجایی اجسام کوچک و سبک هم باید احتیاط کنید و برای جابجایی وسایل سنگین‌ تر بدن را در موقعیت مناسب قرار دهید.

ممکن است آقایان به دلیل بی‌ توجهی به تمامی این نکات مشکلات شدید مانند کمر دردهای پیوسته را تجربه کرده که عواقب زیادی در پی دارد.

علت کمردرد در کودکان

کمردرد در کودکان و نوجوانان شایع است و حدود 50 درصد از کودکان و نوجوانان در برخی مواقع کمردرد را تجربه می کنند.

آسیب های کمر در اثر ورزش های سنگین مانند ژیمناستیک پیشرفته، عفونت ستون فقرات یا حتی استفاده مداوم از کوله پشتی های سنگین در دوران مدرسه از مهم ترین علل کمردرد در کودکان است.

درد در هر قسمت از کمر چه علتی دارد؟

درد در هر قسمت از کمر چه علتی دارد؟
درد در هر قسمت از کمر چه علتی دارد؟

درد در بخش‌ های مختلف کمر نشات گرفته از آسیب‌ های متفاوتی است.

به عنوان مثال اگر هنگام راه رفتن و یا ایستادن و چرخیدن به طرفین درد کمر را تجربه می‌ کنید، به احتمال خیلی زیاد نشأت گرفته از آسیب‌ های مربوط به عضلات است.

البته بانوان باردار نیز این نوع دردها را در ماه‌ های آخر تجربه می‌ کنند.

اگر درد در قسمت پایینی کمر رخ دهد اغلب نشات گرفته از آسیب دیدگی دیسک است.

همچنین ممکن است که با بروز بیماری‌ های التهابی لگن این نوع دردها را در این محدوده تجربه کنید.

اغلب کسانی که با آسیب دیدگی عصب سیاتیک مواجه هستند درد کمر را در قسمت پایینی و سمت چپ تجربه می‌ کنند.

توجه داشته باشید که این دردها به عضلات باسن نیز کشیده میشوند و حتی ممکن است برای راه رفتن افراد با مشکل مواجه شوند.

اما اگر درد در بخش میانی یا درد بالای کمر رخ دهد احتمالا مربوط به انحراف ستون فقرات است و اگر درد را تنها در قسمت بالایی تجربه می‌ کنید به احتمال زیاد با آرتروز گردن مواجه بوده و فتق دیسک در این محدوده رخ داده است.

عوامل خطر درد کمر

اگر متوجه درد در بخش‌ های مختلف کمر میشوید باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

زیرا اغلب این دردها نشات گرفته از التهابات دیسک است و نباید اجازه دهید که این بخش حساس با پارگی و از بین رفتن کامل مواجه شود.

اما درد کمر زمانی خطرناک است که به صورت پیوسته ادامه پیدا کند، حتی مصرف انواع مسکن به تسکین درد کمک نکرده و این اختلالات در زمان حرکت و حتی استراحت با فرد همراه است.

اگر فردی با تنگی کانال نخاعی مواجه باشد ناچار است که شرایط درمان را مطابق با نظر پزشک سپری کند.

زیرا اگر این عصب قطور با مشکل مواجه شود، سیستم حرکتی به طور کامل مختل شده و انتقال پیام از مغز به سایر اندام‌ ها با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

همچنین اگر در کنار درد کمر تب و لرز شدید را تجربه می کنید و یا با حالت تهوع، اسهال و کاهش وزن محسوس مواجه هستید باید به این عارضه توجه بیشتری داشته و بدانید که خطرات جدی سلامتتان را تهدید می‌ کند.

تشخیص کمر درد

تشخیص کمر درد
تشخیص کمر درد

تمامی کسانی که با کمر درد مواجه هستند موظفند که به پزشک مراجعه کرده تا پس از انجام روش‌ های تشخیصی علت عارضه را دقیق‌ تر متوجه شوند و پس از آن پزشک مطابق با نوع آسیب درمان را آغاز می‌ کند.

در اولین قدم متخصصان برای تشخیص کمر درد معاینات فیزیکی را انجام داده و پس از آن آزمایشات و تصویربرداری به تشخیص دقیق پزشک کمک می‌ کند.

از روش‌ های موثر برای تشخیص درست علت کمر درد می‌ توان به ام آر آی اشاره کرد.

البته رادیولوژی، سی تی اسکن و نوار عصب و عضله در چنین موقعیتی کاربرد شایانی داشته و متخصصان می‌ توانند با انجام تست‌ های بالینی خیلی دقیق محدوده درد را مشخص کنند.

استفاده از روش‌ های تشخیصی نوین و کاربردی کمک می‌ کند تا پزشک با کمترین میزان خطا درمان را آغاز کرده و درد کمر را بهبود می بخشند.

با وجود راه‌ های موثر و کاربردی برای تشخیص کمر درد هرگز خطایی در تشخیص پزشک به وجود نیامده و درمان خیلی دقیق و فوری انجام می‌ پذیرد.

درمان کمر درد

پس از ایجاد درد در ناحیه کمر افراد موظفند که به پزشک مراجعه کرده تا خیلی فوری و پیش از گسترش آسیب‌ های جسمانی جهت درمان اقدامات لازم را انجام دهند.

اما متخصصان ابتدا سعی دارند علت آسیب را بررسی کرده و مطابق با وضعیت جسمانی بیمار روش‌ های درمانی مختلفی را در پیش می‌ گیرند.

توجه کنید که اگر درمان به موقع برای درد کمر انجام نشود ممکن است آسیب‌ های پیش آمده گسترش پیدا کرده و سایر بخش‌ های حساس‌ تر را با اختلال مواجه کند.

قطعاً در چنین شرایطی درمان برای افراد بسیار سخت سپری می شود و پروسه آن طولانی خواهد شد.

در هر صورت درمان کمر درد بستگی به علت آن دارد، در برخی از مواقع این دردها با دارو درمانی و فیزیوتراپی قابل درمان هستند.

اما اگر عوارض پیش آمده آنقدر شدید باشد که با موارد گفته شده رفع نشود نیاز است که تحت نظر متخصصان جراحی کمر انجام پذیرد.

روش های درمان کمر درد

روش های درمان کمر درد
روش های درمان کمر درد

درمان درد کمر پروسه بسیار مهم است البته این عارضه نشان می‌ دهد که در ستون فقرات و بخش‌ های مجاور آن اختلالات وسیعی رخ داده که نهایتاً به این دردهای عمیق و طولانی ختم شده است.

مطالعه بیشتر:  شایع ترین بیماری های ستون فقرات

در اغلب موارد متخصصان برای درمان کمر درد استراحت طولانی مدت را برای مراجعین مناسب می‌ دانند و در کنار آن دارو درمانی را در پیش گرفته که در اغلب اوقات به نتیجه مطلوب ختم می شود.

اما متخصصان برای تمامی کسانی که کمر درد را در حد شدید تجربه می‌ کنند فیزیوتراپی را مناسب می‌ دانند.

طی جلسات مختلف با تقویت بخش‌ های جانبی ستون فقرات می‌ توانند به تقویت آن کمک کنند و فشار وارده را راحت‌ تر متحمل خواهند شد.

اما اگر تمامی راه‌ هایی که گفته شد اثربخشی مطلوبی نداشت متخصصان با انجام جراحی اختلال و مشکل پیش آمده رفع خواهند کرد.

قطعاً جراحی آخرین راه درمان به شمار می‌ آید و انجام فرایندهای کم تهاجم و کم خطر اولویت قرار دارد.

دارو برای درمان کمردرد

بدون در نظر گرفتن علت کمردرد، پزشک احتمالا در مرحله اول از داروهایی مانند قرص نوافن برای درد شما استفاده خواهد کرد.

در ادامه به بررسی بهترین داروهایی که برای درمان کمردرد تجویز می شوند می پردازیم.

بهترین مسکن برای کمردرد

در بیشتر موارد برای کمردرد از مسکن استفاده می شود.

داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن به تسکین درد کمک می کنند.

البته زیاده روی در مصرف این داروها عوارض جدی دارد و مصرف آنها باید زیر نظر پزشک باشد.

اگر این نوع داروها جواب ندهند، پزشک ممکن است از شل کننده های عضلانی استفاده کند. این داروها باعث سرگیجه و خواب آلودگی می شوند.

بعضی از داروهای ضد افسردگی مانند دولوکستین علاوه بر تأثیر مثبت بر افسردگی برای بهبود کمردرد مزمن مفید می باشند، پزشک در برخی موارد می تواند این داروها را تجویز کند.

اگر کمر درد درد عصبی باشد قرص گاباپنتین موثر است. اما برای دردهایی که مشکل آنها عصبی نیست نمی توانید از این دارو کمک بگیرید.

بهترین آمپول برای کمردرد

یکی از راه های تسکین درد کمر و پا، تزریق استروئید اپیدورال است.

در این روش داروی استروئیدی با داروی بی حس کننده در نزدیکی نخاع یا ریشه عصبی تزریق می شود.

این دارو التهاب را کاهش می دهد و درد را کنترل می کند. آمپول متیل پردنیزولون برای کمردرد و کاهش درد و التهاب توصیه می شود.

پماد برای کمردرد

یکی از روش های درمان کمردرد مسکن های موضعی است.

این مسکن ها به صورت پماد، کرم یا چسب استفاده می شوند و مواد تسکین دهنده آنها از طریق پوست منتقل می شود.

برخی از این پمادها و چسب ها بدون تجویز پزشک تهیه می شوند و در تسکین درد موثر هستند.

فیزیوتراپی برای کمردرد

علاوه بر مصرف دارو برای تسکین درد و کمردرد ناشی از بلند کردن اجسام سنگین، فیزیوتراپی نیز می تواند بسیار موثر باشد.

در این روش فیزیوتراپ تمریناتی را برای افزایش انعطاف پذیری، تقویت عضلات پشت و شکم و بهبود وضعیت بدن آموزش می دهد.

فیزیوتراپیست نکاتی را نیز برای اصلاح حرکات در طول دوره درمان آموزش داد تا درد به مرور زمان کاهش یابد.

حرکات اصلاحی برای کمردرد

زمانی که برای درمان کمردرد به فیزیوتراپیست مراجعه می کنید، متخصص علاوه بر تمریناتی که برای بهبود درد به شما می دهد، برخی از حرکات نادرست شما را اصلاح می کند.

اگر فعالیت های خاصی را به صورت روزانه انجام می دهید، باید با فیزیوتراپیست صحبت کنید.

به عنوان مثال افرادی که مدام اجسام سنگین را بلند می کنند باید هنگام بلند کردن اجسام حرکات خود را اصلاح کنند.

در این حالت نباید فشاری به کمر وارد شود و فشار به طور کامل به پاها منتقل شود.

اگر هر روز پشت میز کار می کنید، باید وضعیت نشستن خود را تغییر دهید تا فشار وارده به کمرتان کاهش یابد، سعی کنید صاف بنشینید و از خمیدن پشت میز خودداری کنید.

ورزش برای کمردرد

برخی از ورزش‌ها، مانند حرکات کششی نشسته، برای تسکین کمر درد مفید هستند.

از تمریناتی که می توانید در خانه انجام دهید، یوگا برای کمر درد است.

یکی از این روش ها این می باشد که به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را خم کنید.

کف پا باید روی زمین باشد، سپس یک پا را با همان حالت خمیده بالا بیاورید و با هر دو دست به سمت شکم فشار دهید.

چند ثانیه صبر کنید و سپس این حرکت را با پای دیگر انجام دهید، تکرار این تمرین می تواند به کاهش درد کمک کند.

جراحی برای کمردرد

قبل از رسیدن به مرحله جراحی، پزشک تمام گزینه ها را بررسی می کند.

در روشی به نام نوروتومی فرکانس رادیویی، یک سوزن ظریف از طریق پوست نزدیک ناحیه دردناک وارد می شود و امواج رادیویی از طریق سوزن عبور می کنند.

این امواج به اعصاب آسیب می رساند و سیگنال درد به مغز را قطع می کند.

روش دیگر کاشت محرک های عصبی است که در زیر پوست کاشته می شوند و تکانه های الکتریکی را به اعصاب خاصی می رسانند.

در صورتی که کمردرد بسیار شدید می باشد و به پاها می رسد یا به اعصاب فشار می آورد، احتمالا جراحی گزینه خوبی خواهد بود.

جراحی معمولاً برای درمان دردهای مربوط به مشکلات ساختاری و بیماری های ستون فقرات مانند تنگ یا باریک شدن ستون فقرات یا فتق دیسک که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهد استفاده می شود.

درد کمر در دوران بارداری

درد کمر در دوران بارداری
درد کمر در دوران بارداری

یکی از مهمترین دلایل کمر درد در دوره بارداری فشار مضاعفی است که به ستون فقرات وارد می شود.

با افزایش سن بارداری و در ماه‌ های آخر سنگینی شکم باعث می شود که ستون فقرات نتواند این وزن را به درستی متحمل شود.

ممکن است قوس ایجاد شده در بخش پایینی کمر باعث ایجاد درد و نهایتاً فشار به دیسک‌ ها می شود.

مهم است بدانید که در انتهای بارداری به مرور زمان وضعیت هورمونی بدن به حد متعادل رسیده و وزن اضافه کم می شود و این فرایند باعث میشود تا درد کمر به مرور زمان بهبود یابد.

بیماری های زنان که باعث کمر درد می شود

حتماً شما هم دیده‌ اید که اغلب بانوان بیش از آقایان با درد کمر مواجه هستند و این مسئله تنها ناشی از آسیب دیدگی در ستون فقرات، دیسک‌ ها و عضلات جانبی نمی‌ باشند.

مطالعه بیشتر:  جراحی تومور های نخاعی

گاهاً بیماری‌ های زنانه مانند آندومتریوز و انواع کیست‌ های مربوط به رحم و تخمدان از جمله دلایل ایجاد درد در کمر هستند.

در چنین شرایطی اگر پروسه درمان بیماری‌ های زنانه آغاز شود می‌ توانید در کنار آن از انواع مسکن‌ های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا آسپرین برای بهبود درد کمر استفاده کنید.

همچنین متخصصان مسکن‌ های تجویزی مانند کدئین یا مورفین را برای بیماران مناسب دانسته و تمامی کسانی که با درد کمر مواجه هستند می‌ توانند از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ناپروکسن یا ایبوپروفن استفاده کنند.

با این حال مهم است بدانید که تمامی اعضای داخلی بدن با یکدیگر در ارتباط هستند و اختلال، بیماری و آسیب در یک عضو می‌ تواند بخش‌ های مجاور را درگیر کند، با این حال مهم است که درد کمر را جدی گرفته و برای بررسی آن به پزشک مراجعه کنید.

پیشگیری از درد کمر

اگر به دنبال راه‌ های موثر برای پیشگیری از کمر درد هستید باید اقدامات لازم را از دوره جوانی آغاز کنید.

مهم است که عضلات بدن آنقدر تقویت شوند که هرگونه فشار وارده را متحمل شده تا مبادا بخش‌ های حساس مانند ستون فقرات، دیسک‌ ها و تاندوم‌ ها و رباط‌ های مرتبط با آن تحت فشار قرار بگیرند.

جابجایی اجسام در وزن‌ های مختلف باید با پوزیشن مناسب انجام شود.

هر چه یک وسیله سنگین‌ تر باشد باید برای بلند کردن و جابجایی آن دقت بیشتری به خرج دهید.

اغلب آقایان بیش از بانوان اقدام به جابجایی وسایل مختلف می‌ کنند و مهم است که این افراد حتماً هنگام بلند کردن اجسام بدن را در موقعیت مناسب قرار دهند تا فشار وارده در بین عضلات و سایر بخش‌ های بدن تقسیم شود.

اگر با ناآگاهی اجسام سنگین را به صورت ناگهانی بلند کنید فشار مستقیماً به ستون فقرات وارد شده و باعث آسیب، التهاب و پارگی دیسک‌ ها خواهد شد.

توجه کنید که مراقبت از بدن در پی انجام فعالیت‌ های ورزشی مناسب و تقویت عضلات کمک می‌ کند تا حتی در سنین بالاتر محدودیتی را در سیستم حرکتی به ویژه ستون فقرات تجربه نکنید.

پیشگیری از درد کمر هنگام کار

پیشگیری از درد کمر هنگام کار
پیشگیری از درد کمر هنگام کار

برخی از افراد تصور می‌ کنند که آسیب به ستون فقرات و ناحیه کمر تنها در پی بلند کردن اجسام و جابجایی آنها اتفاق می‌ افتد.

اما باید بدانید که اگر کار شما به گونه‌ ای است که در طی روز مدت زمان زیادی را در حالت نشسته و یا ایستاده قرار می‌ گیرید در مدت زمان نه چندان دور درد کمر نیز به سراغ شما خواهد آمد.

با این حال مهم است که ستون فقرات در موقعیت مناسب قرار بگیرد و پس از نشستن‌ های طولانی و یا ایستادن‌ های مکرر زمانی را به کشش عضلات اختصاص داده و حتماً فعالیت‌ های ورزشی را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

با این کار و با تقویت عضلات می‌ توانید فشارهای وارده به ستون فقرات و ناحیه کمر را محدودتر کرده و در آینده مشکلاتی همچون آسیب دیدگی ستون فقرات و دردهای مکرر و سخت را تجربه نخواهید کرد.

پیشگیری از درد کمر هنگام رانندگی

حتماً بعد از رانندگی‌ های طولانی مدت متوجه خستگی و گرفتگی عضلات کمر شده‌ اید.

باید بدانید که این کوفتگی تنها در بخش عضلات اتفاق نمی‌ افتد، بلکه فشار مستقیماً به ستون فقرات وارد می شود.

اگر در چنین موقعیتی می‌ خواهید که از سلامت بدن به ویژه ستون فقرات محافظت کنید در فواصل زمانی کوتاه پس از رانندگی باید استراحت کرده و تمرینات کششی انجام دهید.

همچنین بهتر است که صندلی خود را در موقعیت مناسب قرار داده و از محافظ گردن استفاده کنید.

این کار باعث میشود تا ستون فقرات در یک راستا قرار گرفته و پس از رانندگی درد کمر را تجربه نخواهید کرد.

لازم است بدانید تمامی افرادی که با ضعف‌ های جسمانی مواجه هستند، ممکن است در رانندگی مسیرهای طولانی فشار مضاعفی را در ناحیه زانو تجربه کنند.

این اتفاق باعث می شود تا فشار مستقیماً به ستون فقرات و لگن کشیده شده و دردی را در این محدوده تجربه خواهند کرد.

با این حال شما می‌ توانید با استراحت بیشتر از بروز این آسیب‌ ها پیشگیری نمایید.

پیشگیری از درد کمر در خانه

برخی از افراد با وجود فعالیت‌ های سبکی که دارند ممکن است درد کمر را تجربه کنند اما شما باید در خانه برای جابجایی هرگونه وسیله آمادگی جسمانی داشته باشید و نباید به هیچ عنوان و به صورت ناگهانی اقدام به جابجایی وسایل سنگین کنید.

همچنین استراحت بر روی تشک‌ های طبی باعث میشود تا بدن به ویژه ستون فقرات در فرمی مناسب قرار گرفته و فشارهای وارده را به حداقل خواهد رساند.

از طرفی می‌ توانید در خانه با انجام تمرینات ورزشی و کششی به تقویت عضلات کمک کرده و در کنار آن با تهیه رژیم غذایی سالم و مقوی به تقویت بخش‌ های مختلف بدن کمک کنید.

تامین نیاز بدن از طریق مواد غذایی ارزشمند سبب تقویت عضلات شده و فشار وارده بر بخش‌ های حساس کمتر شده و آسیب پذیر نخواهند شد.

عوارض کمر درد چیست؟

کشش عضلات یا رباط یکی از معایب کمردرد می باشد.

بلند کردن مکرر اجسام سنگین یا یک حرکت ناهنجار ناگهانی می تواند عضلات پشت و رباط های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد.

برای افرادی که وضعیت بدنی نامناسب دارند، فشار مداوم به پشت باعث اسپاسم عضلانی دردناک می شود.

کمر درد ناگهانی در مردان و زنان می تواند با خطرات زیر همراه باشد:

  • آسیب عصبی
  • از دست دادن کار به دلیل ناتوانی
  • افزایش وزن
  • افسردگی
  • بی خوابی
  • تشدید درد هنگام استراحت، نشستن یا ایستادن

متخصص درمان درد کمر

هرگونه آسیب در ناحیه کمر به ویژه ستون فقرات باید خیلی سریع درمان شود زیرا این بخش‌ های حساس با یکدیگر مرتبط هستند.

زمانی که یک محدوده آسیب می‌ بیند بخش‌ های دیگر نیز ممکن است تحت تاثیر قرار گرفته و اختلال در عملکرد آنها مشکلات وسیعی را به همراه خواهد داشت.

دکتر بابک سیف‌ زاده از برترین متخصصانی است که در زمینه درمان آسیب‌ های مربوط به ستون فقرات می‌ تواند بهترین خدمات درمانی را به مراجعین خود ارائه دهد.

این پزشک با توجه به مهارت و تبحر بسیار زیادی که دارد در تشخیص بیماری‌ های مختلف حاذق بوده و با درمان‌ های نوین می‌ توانند هرگونه آسیب را هر چند شدید برطرف نمایند.

قطعاً برای درمان چنین آسیب‌ هایی باید به پزشکان معتبر مراجعه کرد تا بتوانند بدون اختلال تشخیص درستی داده و شرایط درمان را خیلی سریع مهیا سازند.

نکته پایانی

دکتر بابک سیف زاده جراح مغز و اعصاب و دارای بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب از آلمان و عضو آکادمی جراحان مغز و اعصاب و ستون فقرات المان می باشد.

آماده خدمت رسانی به شما دوستان عزیز در شهر شیراز می باشد و درمان و دلایل ایجاد کمر درد و علائم و پیشگیری و درمان درد کمر در شیراز را انجام میدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *