بهترین دارو برای درد کمر شدید
برخی از دردها در نواحی خاصی از بدن محدودیت های زیادی را در پی دارند، به عنوان مثال اگر آسیب دیدگی در ناحیه کمر با درد زیاد همراه باشد، محدودیت های حرکتی اتفاق افتاده و افراد بر اثر این درد مشکلات زیادی را تجربه می کنند.
فهرست مطالب
Toggleدرد کمر باعث می شود تا افراد از انجام امورات روزمره بازمانده و ضمن آن ممکن است از نظر روانی نیز تحت فشار قرار بگیرند.
به طور کلی کمردرد یکی از مشکلات شایع در جسم افراد است که به عوامل مختلف از جمله آسیب های مکانیکی، بیماری های مزمن، استرس، ورزش نادرست یا التهابات مربوط می شود.
کمردرد برای افراد با شدت متفاوت و دلایل مختلفی اتفاق می افتد، اما فرقی نمی کند که این عارضه با علت رخ دهد، در هر صورت منجر به کاهش کیفیت زندگی افراد می گردد.
در پی تجربه کمردرد همه افراد به دنبال مسکن های کاربردی برای تسکین درد خود هستند، اما اینکه پزشک چه نوع دارویی را برای افراد تجویز کند بستگی به علت و شدت کمردرد دارد.
یکی از روش های پیشنهادی برای تسکین کمردرد قرص دسیکلومین است، اما متخصصان معتقدند که اگر افراد با دردهای شدید مواجه هستند، بهتر است از انواع مسکنی استفاده کنند که تاثیر فوری و قوی دارند.
برای درمان کمردرد پزشکان از داروهایی استفاده می کنند که علاوه بر کاهش درد منجر به بهبود التهابات و کمتر شدن اسپاسم های عضلانی می شود.
داروهای مصرفی در دراز مدت احتمالاً عوارض کوچک و بزرگی را در پی دارند که در ادامه مطلب در مورد آن صحبت خواهیم کرد.
بسیاری از افراد بر این باورند که با وجود دردهای جسمانی می توانند از هر نوع مسکنی استفاده کنند، مسکن ها ضد درد هستند اما کارایی هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت است.
زمانی که افراد به کمردرد شدید مبتلا هستند، مصرف مسکن دسیکلومین انتخاب مناسبی نیست.
این محصول دارویی که به صورت قرص، شربت یا آمپول در اختیار بیماران قرار می گیرد، برای دردهای روده ای و شکمی مناسب است.
بانوان نیز می توانند در دوران قاعدگی از این نوع مسکن استفاده کرده و تاثیر مثبت آن را خیلی زود مشاهده می کنند.
گاها کمردرد آنقدر شدید است که افراد را از زندگی طبیعی بازداشته و ممکن است این درد حتی در زمان استراحت با فرد همراه باشد.
در چنین شرایطی حتی اگر درمان های تخصصی آغاز شود، بیماران موظفند که با تجویز پزشک از نوع خاص مسکن استفاده کنند تا بتوانند ضمن کاهش درد روند درمان را بهتر و سریع تر سپری نمایند.
بررسی علل کمردرد و داروهای مناسب برای آن
همانطور که گفته شد، کمردرد بنا به دلایل مختلفی اتفاق می افتد، اگر ضمن بررسی ها و معاینات تکمیلی پزشک متوجه شود که علت درد کمر آسیب دیدگی عصب سیاتیک است، تلاش می کنند تا از داروهای مناسب استفاده نمایند.
عصب سیاتیک یکی از بزرگ ترین و طولانی ترین عصب های بدن انسان است که از ناحیه کمر تا پا ادامه پیدا می کند.
این عصب مسئول انتقال احساسات و حرکات از ناحیه کمر، ران، ساق پا به مغز است.
اما در مواردی ممکن است این عصب آسیب دیده یا تحت فشار قرار بگیرد که علائمی مثل درد، سوزش، خارش، بی حسی و ضعف در ناحیه کمر یا پا اتفاق می افتد.
در این مورد متخصصان داروهایی که به کاهش درد کمک کند را برای بیماران مناسب می دانند البته مهم است که مصرف دارو به منظور کاهش التهاب عصب سیاتیک نیز انجام شود.
کورتیکواستروئیدها از آن دسته داروهایی هستند که با کاهش تولید مواد التهاب زا در بدن درد و التهاب عصب سیاتیک را کاهش می دهند.
داروهایی مثل پردنیزولون، متیل پردنیزولون، دکسامتازون، هیدروکورتیزون برای کسانی که به این آسیب التهابی مبتلا هستند مناسب است.
این داروها به صورت قرص آمپول یا تزریق موضعی تجویز می شوند.
دسته دیگری از داروها اپیوئیدها نامگذاری می شوند، این داروها می توانند با اتصال به گیرنده های مخصوص در مغز و سیستم عصب مرکزی به کاهش درد ناشی از عصب سیاتیک کمک کنند.
این داروها شامل مورفین، کدئین، اکسی کدون، هیدروکدون و ترامادول هستند.
اگر با تشخیص پزشک درد ناحیه کمر مربوط به عضلات باشد، مهم است که برای رفع درد، اسپاسم ها و کشیدگی های عضلانی فرایندهای درمانی خاص انجام پذیرد.
برای کمردردهای عضلانی استراحت کافی، انجام فعالیت های ورزشی خاص یا فیزیوتراپی به بهبود درد کمک می کند.
در مواردی مهم است که افراد در کنار سایر روش های درمانی از مسکن های قوی تری برای کاهش درد کمر استفاده کنند.
در این مورد عضله افزای ها نوع خاصی از داروها هستند که با مهار فعالیت عصبی که باعث انقباض عضله می شود به کاهش اسپاسم و درد کمک می کنند، این داروها شامل سیکلوبنزاپرین، متوکاربامول، باکلوفن و تیزانیدین هستند.
این داروها اغلب به صورت قرص یا آمپول برای بیماران تجویز می شود و مهم است که حتماً مصرف آن به دستور پزشک باشد.
این داروها اغلب عوارضی مثل خواب آلودگی، گیجی و خشکی دهان را در پی دارند.
ممکن است افراد در کنار این حالات افت فشار خون و آلرژی را تجربه کنند، در هر صورت بروز هرگونه علائم نامطلوب را فوراً به پزشک اطلاع دهید.
داروی دسیکلومین بهترین قرص برای کمردرد شدید که بر اثر آسیب های عضله ای اتفاق می افتد، نمی باشد.
افرادی که کمردرد عضلانی را تجربه می کنند، دردهای شدیدی را متحمل شده که نیاز به داروهای ضد درد با اثرگذاری فوری دارد.
داروهای ضد درد برای این افراد با مهار انتقال سیگنال های درد از عصب ها به مغز باعث کاهش کمردرد می شود، این داروها شامل پاراستامول، آسپرین، قرص ایبوپروفن، قرص ناپروکسن و دیپلوفناک هستند.
البته عوارض جانبی این داروها شامل سوء هاضمه، خونریزی معده، اختلالات کلیوی و افزایش فشار خون است، مهم است که این داروها حتماً تحت نظر پزشک مصرف شود.
برای کسانی که به کمردرد مزمن مبتلا هستند، داروهای خاصی تجویز می شود که در کنار فیزیوتراپی، استراحت، ورزش و حتی جراحی مناسب بوده و اثرگذاری مثبتی دارد.
برای افراد مبتلا به کمردرد مزمن داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و داروهای ضد افسردگی انتخاب مناسبی است.
هر کدام از این داروها با توجه به عملکرد خاصی که دارند برای بیمارانی که به درد کمر مبتلا هستند، مناسب است.
اینکه پزشک از کدام نوع دارو و با چه دوز و مقداری استفاده کند، بستگی به شرایط بیمار و شدت درد آنها دارد.
در این موارد مصرف مسکن های خفیف، انتخاب مناسبی نیست زیرا باعث می شود که بیماران با وجود دردهای جسمانی تنش روحی و روانی زیادی را متحمل شوند.
عوارض شایع قرص دسیکلومین برای کمر درد شدید
از آنجایی که درد کمر در مواردی آنقدر شدید می شود که انجام فعالیت های ساده برای افراد غیر ممکن می شود.
نیاز است که بیماران در زمان بندی مشخص از داروهای قوی برای تسکین درد استفاده کنند.
گاهی اوقات به افراد مبتلا به این عارضه مصرف قرص دسیکلومین پیشنهاد می شود اما متخصص برای چنین اختلالاتی مصرف این قرص را مناسب نمی دانند زیرا نمی تواند دردهای شدید ناحیه کمر را تسکین دهد.
در صورتی که به طور مرتب و در مقادیر زیاد از قرص دسیکلومین برای کمردرد استفاده کنید، ممکن است عوارضی مثل خشکی دهان یا تپش قلب را تجربه کنید.
احتمالاً در پی مصرف مداوم این دارو دچار بی خوابی، سرگیجه، خستگی و تاری دید شده و اختلالاتی در دفع ادرار، یبوست و ناتوانی جنسی نیز شایع است.
6 پاسخ
دسیکلومین میتواند باعث یبوست شود؟
سلام همراه گرامی سایت، بله، یبوست یکی از عوارض جانبی معمول این دارو است. مصرف آب و فیبر کافی میتواند کمککننده باشد.
آیا دسیکلومین برای شیردهی مجاز است؟
سلام همراه محترم، دسیکلومین ممکن است به شیر مادر منتقل شود و بر نوزاد اثر بگذارد، بنابراین در دوران شیردهی باید با احتیاط مصرف شود.
اگر دوز دسیکلومین فراموش شد چه باید کرد؟
سلام همراه گرامی، در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری آن را مصرف کنید. اگر نزدیک به زمان دوز بعدی است، دوز فراموششده را نادیده بگیرید و دوز بعدی را طبق برنامه مصرف کنید.