تلفن های نوبت دهی مطب
٠٧١٣٢٣١٢٠٥٨

تلفن های نوبت دهی مطب
٠٩١٧٤٨٤٤١٨٥

شيراز، خيابان شهيد فقيهي (صورتگر)، تقاطع معدل
مركز تصوير برداري تابش، طبقه ٣، واحد ١٢

تومور عصب شنوایی
تومور عصب شنوایی

انواع تومور عصب شنوایی تومور عصب شنوایی یا آکوستیک نوروما مشکلی است که عموماً افراد در یک گوش و یا در هر دو سمت تجربه می‌ کنند، این تومورها عموماً خوش خیم هستند. متخصصانی از جمله دکتر بابک سیف زاده بر این باورند که تومور عصب شنوایی عصب هایی که از گوش میانی به سمت […]

انواع تومور عصب شنوایی

تومور عصب شنوایی یا آکوستیک نوروما مشکلی است که عموماً افراد در یک گوش و یا در هر دو سمت تجربه می‌ کنند، این تومورها عموماً خوش خیم هستند.

متخصصانی از جمله دکتر بابک سیف زاده بر این باورند که تومور عصب شنوایی عصب هایی که از گوش میانی به سمت مغز حرکت می‌ کنند را تحت تاثیر قرار می‌ دهند.

بروز تومور عصب شنوایی در این محدوده باعث میشود تا شنوایی افراد با اختلال مواجه شده و حتی در مواردی حفظ تعادل بدن بسیار سخت خواهد شد.

اگر این عارضه در زمان مناسب درمان نشود به مرور زمان اعصاب، مخچه و ساقه مغز را تحت تاثیر قرار داده و فشار مضاعف مغز وارد می‌ کند.

اگر بخواهیم در مورد انواع تومور آکوسیت نوروما صحبت کنیم می‌ توان این عارضه را اینگونه بیان کرد که گاهاً تومور در یک گوش اتفاق می‌ افتد و به صورت تصادفی است و فرد حتی هیچ گونه سابقه خانوادگی ندارد، حدود ۹۵ درصد از تومورهای عصبی شنوایی با این حالت اتفاق می‌ افتد.

نوع دیگر تومور در هر دو گوش رخ می‌ دهد که عموماً نشات گرفته از اختلالات ژنتیکی خواهد بود که تقریباً از هر ۴۰ هزار نفر یک نفر به این آسیب مبتلا می شود.

اگر والدین و یا خویشاوندان نزدیک با اختلال نوروفیبرماتوز مواجه باشند احتمال ایجاد تومور عصب شنوایی در هر دو گوش قوت می‌ یابد.

این عارضه معمولا در افراد ۳۰ تا ۶۰ سال اتفاق افتاده و می‌ تواند باعث بیماری‌ ها و اختلالات وسیع شود.

مهم است که به واسطه انجام فرایندهای مختلف و روش‌ های تشخیصی کاربردی این عارضه هر چه سریع‌ تر بررسی شده و روش‌ های درمانی آغاز شود.

علائم شایع تومور عصب شنوایی

علائم شایع تومور عصب شنوایی
علائم شایع تومور عصب شنوایی

با ایجاد تومور در عصب شنوایی افراد حالت نامناسب و غیر طبیعی را تجربه کرده که مهمترین آنها را در این مطلب برایتان بازگو خواهیم کرد تا با آگاهی بیشتر بتوانید در صورت مواجهه با این بیماری اقدامات لازم و درمان‌ های تخصصی را انجام دهید.

از شایع‌ ترین علائم تومور عصب شنوایی باید به حس حرکات غیر عادی بدن اشاره کرد که اصطلاحا به آن سرگیجه گفته می شود.

حتی این عارضه در حالت سکون هم اتفاق افتاده و ممکن است به این واسطه تعادل بدن از بین برود.

از دیگر علائم این تومورها باید به از دست رفتن قدرت شنوایی افراد اشاره کرد و حتی این افراد مکالمات و صداهای بلند را نیز به سختی تشخیص می‌ دهند.

شایع‌ ترین علائم ایجاد تومور در عصب گوش، وزوز کردن و یا زنگ زدن گوش است اما مهم است بدانید که مشکلات دیگر مانند سردرد و یا بی‌ حسی در نواحی مختلف صورت از جمله علائم این آسیب خواهد بود.

مطالعه بیشتر:  دسیکلومین بهترین قرص برای کمردرد شدید

افرادی که با تومور عصب شنوایی مواجه هستند معتقدند که در یک یا هر دو گوش درد زیادی احساس کرده و حتی ضعف در بخش‌ های مختلف صورت کاملا آشکار حس می شود.

با تمام این تفاسیر فرقی نمی‌ کند که تومور عصب شنوایی به چه علت رخ داده باشد هر چند که متخصصان اختلالات ژنتیکی را عامل اصلی این آسیب می‌ دانند.

در هر صورت این عارضه علائم کاملاً مشهود و واضح داشته و عمده‌ ترین آن مشکل در شنوایی است.

مهم است که به محض مشاهده این علائم حتی در حد جزئی به پزشک مراجعه کرده تا با استفاده از درمان‌ های تخصصی آسیب پیش آمده برطرف شود.

اگر نسبت به مشکلات پیش آمده بی‌ تفاوت باشید و به موقع برای درمان اقدام نکنید ممکن است این تومورها رشد کرده و بخش‌ های وسیع‌ تری از گوش را تحت تاثیر منفی قرار خواهند داد و به این واسطه نیاز به درمان‌ های تخصصی و سخت‌ تری خواهید داشت.

عفونت و کمبود اکسیژن می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را در نوزادان دو برابر کند، کم شنوایی حسی عصبی نیز می تواند ناشی از اختلالات ژنتیکی مختلف باشد و یکی از شرایط مرتبط با این نوع کم شنوایی، سندرم آلپورت است.

این سندرم یک بیماری ارثی نادر است که علاوه بر آسیب به کلیه ها و بینایی می تواند به تدریج منجر به کاهش شنوایی حسی عصبی شود.

سندرم آلپورت با آسیب به ساختارهای گوش داخلی و عصب شنوایی به دلیل اختلال در تولید کلاژن نوع IV همراه است که در نهایت منجر به کاهش شنوایی می شود.

شنیدن صداهایی با حجم بیش از 85 دسی بل می تواند زمینه ساز بروز کم شنوایی حسی عصبی باشد.

در برخی موارد، حتی یک بار قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می تواند آسیب شدیدی به گوش داخلی وارد کند.

روند ایجاد کم شنوایی حسی عصبی می تواند تدریجی یا ناگهانی باشد. شایع ترین علل آسیب گوش داخلی شامل صداهایی مانند شلیک گلوله، انفجار و غیره است.

از دست دادن شنوایی که به دلیل افزایش سن رخ می دهد، به عنوان پریسکوزیس شناخته می شود.

تشخیص تومور عصب شنوایی

تشخیص تومور عصب شنوایی
تشخیص تومور عصب شنوایی

تومور عصب شنوایی یک آسیب و عارضه جسمانی شناخته می شود که می‌ تواند شنوایی افراد را تحت تاثیرات منفی قرار دهد.

معاینه فیزیکی

برای بررسی این عارضه متخصصان ابتدا معاینات فیزیکی را انجام داده و تا حدودی می‌ توانند چنین آسیبی را تشخیص دهند.

برای بررسی دقیق‌ تر این بیماری پزشک تست شنوایی انجام داده و با استفاده از صدا با فرکانس‌ های مختلف می‌ توانند وضعیت شنوایی فرد را بررسی کنند.

در روند انجام ادیومتری یا تست شنوایی پزشک صدا با فرکانس‌ های مختلف را برای افراد پخش کرده و فرد موظف است که با هر بار شنیدن صدا به پزشک اطلاع دهد.

ام آر آی

یکی دیگر از روش‌ های دقیق با درصد خطای کم برای بررسی تومور در عصب شنوایی تصویربرداری با امواج مغناطیسی است که اصطلاحا به آن ام آر آی گفته می شود.

مطالعه بیشتر:  درمان میگرن

در زمان انجام ام آر آی حتی تومورهای بسیار کوچک با اندازه‌ های میلیمتری هم مشخص می شوند و به این واسطه پزشک می‌ تواند تشخیصی بدون خطا داشته باشد.

ای بی آر

ای بی آر یک روش دیگر برای سنجش شنوایی افراد است که به این واسطه پزشک می‌ تواند به حضور تومور در عصب شنوایی پی ببرد.

انجام تست abr که یک روش تشخیصی نوین و کاربردی شناخته می شود برای پزشکان روشی موثر بوده و به این واسطه تومورهای ریز و کوچک نیز نمایان می شود.

در زمان انجام تست abr پزشک از محرکه‌ های صوتی استفاده کرده و به واسطه الکترودهایی که برای جمجمه چسبانده می شوند می‌ توانند اطلاعات لازم را ثبت کنند.

شنوایی نگاری

اگر پزشک شما مشکوک به کم شنوایی باشد، احتمالاً شما را برای ادیوگرافی می فرستد که توسط شنوایی شناس انجام می شود.

در طول آزمایش، شما در یک اتاق عایق صدا با گوشی هایی که روی گوش های شما قرار داده شده است، می نشینید.

صداها و کلمات با شدت و فرکانس های مختلف به هر گوش ارائه داده می شود، این تست به یافتن کمترین سطح صدایی که می توانید بشنوید و فرکانس های خاص از دست دادن شنوایی کمک خواهد کرد.

تست دیاپازون

پزشک شما ممکن است از تست دیاپازون برای غربالگری اولیه استفاده کند. دیاپازون ابزاری است که پزشک شما می تواند با لرزش آن صداهایی را در فرکانس های مختلف تولید کند. آزمایش های خاص برای این روش عبارتند از:

تست وبر

در این آزمایش، پزشک شما به آرامی یک چنگال تنظیم با ارتعاش 512 هرتز را به پیشانی شما می زند.

اگر صدا در گوش آسیب دیده شما بلندتر باشد، کم شنوایی شما احتمالاً رسانا است. اگر صدا در گوش خوب شما بلندتر باشد، کاهش شنوایی شما احتمالاً حسی عصبی است.

تست رین

در این آزمایش، پزشک یک دیاپازون را روی استخوان ماستوئید پشت گوش شما قرار می دهد و صدا را تا زمانی که دیگر نتوانید آن را بشنوید بالا می برد.

سپس آن را جلوی مجرای گوش شما حرکت می دهند تا زمانی که دیگر نتوانید آن را بشنوید. اگر SNHL دارید، صداهای جلوی کانال گوش خود را بهتر از پشت استخوان می شنوید.

درمان تومور عصب شنوایی

<yoastmark class=

دارو درمانی

در حال حاضر هیچ دارویی در دسترس بالینی برای درمان کم شنوایی حسی-عصبی وجود ندارد، اما در سال 2017، شرکت Frequency Therapy اعلام کرد که اولین دارویی را ساخته است که با تزریق به حلزون گوش حیوانات، قادر به ترمیم سلول های مویی گوش است.

این دارو برای درمان شایع ترین نوع کم شنوایی، کاهش شنوایی حسی عصبی طراحی شده است.

کارآزمایی‌های اولیه این دارو، پیشرفت‌های قابل‌توجهی را در معیارهای کلیدی کاهش شنوایی، از جمله وضوح گفتار و درک گفتار، بدون هیچ گونه عوارض جانبی نشان داده‌اند

با این حال، این مطالعات هنوز در مرحله آزمایشی هستند و هنوز برای استفاده بالینی آماده نیستند.

مطالعه بیشتر:  دیپ اوسیلیشن

تزریق استروئید

کم شنوایی ناگهانی به کم شنوایی اطلاق می شود که به سرعت در یک یا هر دو گوش رخ می دهد و می تواند به عنوان کم شنوایی انتقالی، کم شنوایی حسی عصبی یا کم شنوایی مختلط طبقه بندی می شود.

در مطالعه ای بر روی بیماران مبتلا به کم شنوایی ناگهانی که سایر درمان ها ناموفق بوده اند، یک تزریق کورتیکواستروئید با دوز بالا انجام شد.

محققان دریافتند که تزریق دگزامتازون با دوز بالا نسبت به درمان معمولی پس از یک هفته درمان موثرتر است.

اگرچه درمان کورتیکواستروئیدی برای کاهش شنوایی موثر ثابت شده است، اما هنوز هم عوارض جانبی مانند سندرم کوشینگ، عفونت و افسردگی وجود دارد. علاوه بر این، استفاده از استروئیدها می تواند با عوارض جانبی متعددی همراه باشد.

تحقیقات هنوز برای یافتن راهی برای استفاده از این نوع درمان برای بهبود کم شنوایی با عوارض جانبی کمتر ادامه دارد.

پرتو درمانی

یک روش کاربردی و البته ساده برای درمان تومور عصب شنوایی پرتو درمانی است.

اگر پزشک متوجه شود که تومور در محدوده ایمن قرار گرفته است نیازی به جراحی نداشته و با استفاده از پرتو درمانی می‌ توانند تومور مربوطه را از بین ببرند.

برای انجام این روش درمانی نیازی به استفاده از داروهای بیهوشی و یا بستری در مراکز درمانی نخواهند داشت و نهایتاً با چند جلسه پرتو درمانی این تومورها رفع خواهند شد.

جراحی ترانس لابیرنتین

اگر تومورها از اندازه معمول بزرگتر باشند و یا در بخشی حساس قرار بگیرند پزشک روش پرتو درمانی را مناسب ندانسته و با انجام جراح ترانس لابیرنتین می‌ توانند جهت خروج تومور اقدامات لازم را انجام دهند.

پزشکان تمام تلاش خود را به کار گرفته تا شنوایی افراد را حفظ کنند و این تومورها را به طور کامل پاکسازی خواهند کرد.

برای انجام این روش جراحی پزشک یک برش کوچک در پشت گوش اعمال کرده تا به استخوان پستانکی و گوش میانی دسترسی داشته باشند.

گاهی اوقات در پی تخلیه کامل تومور ممکن است حلزون گوش از بین برود.

با این حال پزشک تمام تلاش خود را به کار گرفته تا عوارض ناشی از این جراحی را به حداقل رسانده و تلاش بر حفظ تعادل بدن دارند.

به یاد داشته باشید که این جراحی‌ ها روش‌ های موثر برای درمان تومور در عصب شنوایی هستند و حتی اگر عوارضی در پی داشته باشند باز هم تومور از گوش خارج شده و از گسترش بیماری و از بین رفتن کامل شنوایی پیشگیری خواهد شد.

جراحی تروسیگموئید

روش دیگر برای درمان تومور عصب شنوایی جراحی تروسیگموئید است.

در این روش تخصصی پزشک یک برش کوچک را در پشت گوش ایجاد کرده تا بتوانند به بخش جمجمه و استخوان پستانکی دسترسی پیدا کنند، در طی این جراحی پزشک به خوبی عصب صورت، شنوایی و ساقه مغز را خواهد دید.

جراحی حفره میانه

یک روش دیگر و البته موثر برای رفع تومور عصب شنوایی جراحی حفره میانه است.

برای انجام این روش درمانی پزشک در قسمت فوقانی گوش و استخوان جانبی جمجمه برش ایجاد کرده که به مجاری داخلی گوش دسترسی خواهند یافت.

پس از پاکسازی عصب شنوایی از تومور ایجاد شده پزشک به واسطه چربی‌ های بدن اقدام به بستن زخم کرده و روند بهبود حاصل می‌ گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *